Vakantiehuis en Camping in Tsjechië

In het authentieke dorpje Bozanov gelegen in Tsjechië Noord-Bohemen, midden in het beschermde natuurgebied Broumovské Steny, bevindt zich de nostalgische vakantieboerderij Huize Bozanov, de luxe vakantiehuizen Landhuis Blije en Landhuis Koruna en onze kleinschalige, gemoedelijke Camping Bozanov.

Het dorp Bozanov is gelegen onder de bergtop de Koruna 770 m. In het dorp bevindt zich een levensmiddelenwinkel, restaurant en bushalte. Verder ligt op ca. 2 km van Bozanov een groot recreatiemeer met ligweiden en is er in de buurt een geheel nieuw openlucht zwembad met glijbanen en kinderbad.
Het historische stadje Broumov ligt op 7 km afstand en biedt naast culturele bezienswaardigheden, zoals het oudste bewaard gebleven houten kerkje in Tsjechië en het beroemde historische klooster, ook terrasjes en restaurantjes waar u heerlijk kunt eten voor weinig geld.

Onze camping en vakantiehuizen zijn vanwege de unieke ligging in een zeer bosrijke omgeving tegen de bergen van de Broumovské Steny een uitstekende uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen. De gemarkeerde wandel- en fietspaden leiden door het prachtige heuvelachtige landschap met graanvelden en uitgestrekte bossen. 
Het nabij gelegen nationale park Adrspach met zijn bizarre grillige zandsteenrotsformaties en azuurblauw meertje omsloten door steile rotswanden is tevens een betoverende omgeving om te wandelen.
Voor degene die op zoek is naar een grotere uitdaging bestaat de mogelijkheid om met de mountainbike de bergen te bedwingen met als beloning een fantastische afdaling. 
Daarnaast zijn er in deze omgeving volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld paardrijden, bergbeklimmen, zwemmen, kanoën, vissen of uitstapjes met de motor of auto.

In de winter is dit een prachtige omgeving voor de wintersport liefhebber. Dit gebied biedt vele mogelijkheden voor sneeuwwandelen, langlaufen en skiën. Er zijn diverse skiliften en langlaufloipen in de nabije omgeving van Bozanov. Een groter skigebied, Zieleniec in Polen is gelegen op ongeveer 36 km en de skigebieden Zacler, Mlade Buky of Janske Lazne in het Reuzengebergte op 55 km.
Graag heten wij, de Nederlandse beheerders Hillebrand en Natasja Heerkens met onze kinderen Joeri, Luna en Lente, u van harte welkom in onze luxe sfeervolle vakantiehuizen of op onze gemoedelijke en kleinschalige camping. We verheugen ons u een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Wij zijn een camping dat zich in het hoogseizoen voornamelijk richt op gezinnen met kinderen en in het voor- en naseizoen op rustzoekers en natuurgenieters. Om deze reden is het voor ons belangrijk dat het vanaf 22:00 uur ‘s avonds rustig is op de camping.


COVID UPDATE

10-06-2021: Nederland heeft Tsjechie nu ook op code geel gezet. Dus reizen naar Tsjechië voor toeristische doeleinden is vanuit Nederland vanaf vandaag ook weer mogelijk. Bij terugkeer in Nederland hebben vakantiegangers geen negatieve coronatest nodig en hoeven niet in quarantaine.

07-06-2021: Vanaf 21 juni zijn reizigers vanuit alle EU landen welkom in Tsjechië zonder enige beperkingen als ze voldoen aan de volgende regels: tenminste 22 dagen na ontvangst eerste vaccinatie, een PCR of sneltest of bewijs van Covid antistoffen. Dit moet worden bewezen door middel van een (vaccinatie/test)bewijs. Vanaf 1 juli wordt dit vervangen door het Covid certificaat, waarvoor dezelfde regels gaan gelden.
Aftellen kan beginnen, tot van de zomer!!

03-06-2021: Het gaat hier nog steeds erg goed wat betreft de Covid besmettingen, met slechts 8 besmettingen per 100.000 inwoners bij ons in de regio en in Tsjechie 25 per 100.000 inwoners. Alles is weer zo goed als open, de restaurants, winkels, bars, zwembaden, musea, dierentuinen etc. Tsjechië heeft aangegeven tussen 15 juni en uiterlijk 1 juli het EU Covid certificaat te gaan gebruiken. In dit certificaat staat vermeld of je bent gevaccineerd, PCR test (of misschien sneltest) hebt gehad of Covid antistoffen hebt. Dit moet het reizen binnen de EU makkelijker maken. Met dit certificaat zijn er verder geen beperkingen meer. Mocht je nog niet gevaccineerd zijn of antistoffen hebben, dan zou de PCR test gratis ofwel heel betaalbaar moeten zijn. De EU heeft al aangegeven hiervoor (gedeeltelijk) te betalen. Ook Nederland heeft het over gratis PCR testen tijdens de zomer. Het is nog niet helemaal duidelijk of 1 vaccin voldoende is voor het paspoort, maar dat wordt vast binnenkort bekend. Voor meer informatie over de Covid pas kunnen jullie kijken op https://www.nu.nl/…/wat-je-straks-moet-regelen-als-je… In Tsjechië worden overigens nu al 7 omringende landen toegelaten met bovenstaande vereisten en daarvoor is 1 vaccin voldoende na 22 dagen. Dus we verwachten dat het ook spoedig voor de overige EU landen gaat gelden. Dit betekent dus dat binnenkort de grens open is voor alle EU landen voor toeristische verblijven. Kortom we hebben alle vertrouwen in het camping seizoen en we hopen er weer een hele mooie tijd van te maken.

19-05-2021: Het campingseizoen is weer begonnen en we willen jullie vanaf nu weer regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen wat betreft Covid.Het gaat hier in Tsjechië heel snel de goede kant op met slechts 63 gevallen per 100.000 inwoners en in onze regio slechts 29 per 100.000 inwoners.
De groep van 40 tot 45 jaar kunnen zich vanaf maandag 17 mei inschrijven voor vaccinatie, dus ook dat gaat erg snel. We zien ook dat mensen weer wat vertrouwen krijgen en de boekingen beginnen gelukkig weer volop bij ons binnen te komen. We hebben alle vertrouwen in het seizoen en we verheugen ons er enorm op.

NIEUW SEIZOEN 2019/2020

We hebben afgelopen jaar natuurlijk weer niet stilgezeten en hebben geprobeerd om aankomend seizoen voor onze gasten van zowel de camping als de vakantiehuizen weer wat extra’s te bieden.

  • Camping Bozanov is in 2019 wederom door Zoover uitgeroepen tot beste camping in Tsjechië.
  • Op de camping is in het voorjaar van 2019 een natuurlijke (speel)vijver gerealiseerd. In een groot gedeelte van de vijver zijn er waterplanten, zodat het water door middel van een pomp, langs het plantenfilter wordt gepompt en op deze manier zal worden gezuiverd.
  • Vanaf seizoen 2018 is er een nieuw kampeerveld met 5 mooie plaatsen bij gekomen met vrij uitzicht op de bergen, weilanden en de vijver.
  • Volg de laatste nieuwtjes, aanbiedingen en foto’s op Facebook.

Onze vakantiewoningen Huize Bozanov, Landhuis Blije en Landhuis Koruna worden ook aangeboden via reisbureau Belvilla. Als u de voorkeur heeft om via een reisbureau te boeken, klik dan op het Belvilla logo of kies voor Huis Bossa Nova met huiscode CZ-54974-02 (Huize Bozanov), Huis Rad met huiscode CZ-54974-03 (Landhuis Blije) of Huis Koruna met huiscode CZ-54974-11 op de website van Belvilla
Camping Bozanov is aangesloten bij onderstaande organisaties en is daarnaast geïnspecteerd door ACSI, ANWB en ADAC.