Activiteiten

Voor de gasten van de vakantiehuizen "Huize Bozanov" en "Landhuis Blije" en "Camping Bozanov" hebben we tal van activiteiten op het programma staan. Naast dit programma zullen wij u bij aankomst zoveel mogelijk informeren over de talloze mogelijkheden en bezienswaardigheden die de Broumovsko regio u te bieden heeft. Hieronder vindt u een greep uit ons zomer- en winterprogramma en overige activiteiten.

Voor meer foto's van de verschillende activiteiten, kunt u klikken op de foto's.

Zomerprogramma

Wandeltocht Broumovské Steny - Koruna

We vertrekken vanuit het huis voor een prachtige ca. 4,5 uur durende wandeltocht over de bergrug Broumovské Steny met zijn unieke rotsformaties, vergezichten en uitkijkpunten. U kunt genieten van het uitzicht over de adembenemende Broumovsko vallei. U zult onder de indruk zijn van de rust en onaangetaste natuur, aangezien deze bijzondere omgeving nog niet is ontdekt door het massatoerisme.

wandeltocht Koruna

Wandeltocht Broumovské Steny - Hvezda

Vandaag vertrekken we met de auto naar Martinkovice en wandelen we verder over de bergrug Broumovske Steny. De route leidt door een adembenemende kloof van zandsteenrotsten naar de Hvezda en de wandeltocht duurt ca. 4,5 uur. Hier bevindt zich een kapel en een restaurantje in Zwitserse stijl. We sluiten de dag af met een etentje op het terras waar je tevens heerlijk kunt genieten van het prachtige uitzicht. U wordt met de auto opgehaald.

wandeltocht Broumovske Steny

Wandeltocht Teplice naar Adrspach skaly
De wandeltocht (ca. 4,5 uur) gaat van natuurpark Teplice skaly naar Adrspach skaly bekend om de grillig gevormde zandsteenrotsen. Vervolgens gaan we met het boemeltreintje weer terug naar de auto. We genieten tijdens deze tocht van de kloven, watervallen en de tot wel 100 meter hoge rotsformaties. De tocht leidt grotendeels door het minder bezochte deel van beide natuurparken.

wandeltocht Adrspach

Wandeltocht Bichofstein
De wandeltocht gaat door het nog niet ontdekte gedeelte van het natuurpark Teplice Skaly, maar is zeker meer dan de moeite waard. ANWB op pad geeft het zelfs aan als een van de mooiste tochten van Tsjechië. De tocht duurt zo’n 4,5 uur en eindigt in het kleine kasteeltje Bichofstein op een idyllisch plekje midden tussen de rotsen en bij een meertje. Op dit plekje gaan we gezamenlijk eten.

wandeltocht Bischofstein

Survivaltocht
Op 6 tot 12 meter boven de grond kan de uitdaging worden aangegaan op verschillende parkoersen met als spannende afsluiting de tokkelbaan naar beneden.
Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. De minimum leeftijd is 9 jaar met ouder/verzorger en vanaf lengte 1,40 m is het mogelijk alleen te survivalen.

survivalen Janovicky

Kanotocht

Op het programma staat een spectaculaire 4 uur durende dagtocht met de kano door prachtige natuur op de rivier de Upa.
We laten ons heerlijk rustig mee voeren door de stroom afgewisseld door actief paddelen in spannende stroomversnellingen.
Onderweg is er de gelegenheid om lekker te zwemmen en te picknicken. Een dag om niet te vergeten!

kanoen

Paardrijden

Het paardrijden is geschikt voor jong en oud, ervaren en onervaren. De route neemt ca. 2 uur in beslag en gaat door de prachtige natuur en rotsformaties van Nationaalpark Adrspach. De route is zeer afwisselend en leidt door rivieren, heuvels, weilanden en bossen.
Een ervaren cowboy zal op zijn paard de tocht begeleiden.

paardrijden Adrspach

Bergbeklimmen

Het bergbeklimmen duurt ca. 3 uur en is mogelijk op diverse niveau’s naar eigen wens en kundigheid. Het is geschikt voor jong en oud, ervaren en onervaren. Het bergbeklimmen is onder begeleiding van een ervaren instructeur en vindt plaats op de zandsteenformaties van Nationaalpark Adrspach.
Als u eenmaal de top heeft bereikt, kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

bergbeklimmen Adrspach

Tocht met paard en wagen

Vanuit Krinice vertrekken we voor een 3 uur durende onvergetelijke tocht met paard en wagen. De tocht gaat onderlangs de Broumovske Steny. Tijdens de tocht heeft u een prachtig uitzicht over de Broumovsko vallei. Voor onderweg krijgt u van ons een picknickmand met schnaps en snacks mee. Halverwege is er gelegenheid om heerlijk te picknicken op een prachtig rustig gelegen grasveld met mooi uitzicht.

paardentocht

Bezoek aan bierbrouwerij Opat

We brengen een bezoek aan de oudste bierbrouwerij van Tsjechië, waar nog op traditionele wijze Opat bier gebrouwen wordt. Deze bierbrouwerij is gelegen in Broumov-Olivetin.
U krijgt een rondleiding in het Nederlands door de bierbrouwerij en aansluitend nemen we een kijkje in het museum. Na afloop is er de mogelijkheid om de verschillende biersoorten te proeven. Verder is er een winkeltje aanwezig waar u wat souveniers van de bierbrouwerij kunt kopen.

bierbrouwerij Broumov


Winterprogramma

Skiën in Janovicky

Vandaag kunt u zich lekker uitleven op de ski’s. Dit skigebied heeft een drietal afdalingen varierend in zwaarte. Aan de piste kunt u heerlijk tot rust komen onder het genot van een warme kop chocolademelk met slagroom en genieten van het mooie uitzicht. Er is mogelijkheid tot het volgen van Nederlandse ski- of snowboardles. Wij kunnen eveneens voor u de ski-/snowboardhuur verzorgen (voor tarieven klik hier).

skieen Janovicky

Langlaufen

We maken een mooie 3 uur durende langlauftocht over de bergkam Javory Hory met uniek uitzicht op de bergrug Broumovske Steny en de met sneeuw bedekte Broumovsko vallei. Ook is een route nabij de rotsen van het Nationaal park Adrspach mogelijk. De hoge besneeuwde rotsformaties maakt deze langlaufroute tot een onvergetelijke tocht. U heeft de mogelijkheid te worden begeleid door een geoefende langlaufer.

langlaufen

Sneeuwwandelen Broumovské Steny

We vertrekken voor een prachtige wandelroute langs de bergrug Broumovské Steny. U zult onder de indruk zijn van de rust en de reusachtige met sneeuw bedekte zandsteensteenformaties. De wandeling is op speciale sneeuwschoenen. Het draagvlak wordt vergroot door onder de schoenen, speciale ‘raquettes' te bevestigen. Hierdoor zakt u minder ver in de sneeuw en kunt u nog meer van de stilte van het betoverende winterlandschap genieten. Diverse routes zijn mogelijk.

sneeuwwandelen

Arrensledetocht

Vanuit Martinkovice vertrekken we voor een 3 uur durende onvergetelijke arrensledetocht. De tocht gaat onderlangs de Broumovske Steny. Gedurende de tocht heeft u een prachtig uitzicht over de Broumovsko vallei.
Voor onderweg krijgt u van ons een picknickmand met schnaps en snacks mee. Halverwege is er gelegenheid om een bezoek te brengen aan een gezellige kroeg.


arresledetocht

Paardrijden door sneeuw

Het paardrijden is geschikt voor jong en oud, ervaren en onervaren. De route neemt ca. 2 uur in beslag en gaat door de prachtige natuur van Nationaalpark Adrspach. De route is zeer afwisselend en leidt door rivieren, heuvels, weilanden en bossen. De paden zijn bedekt met een dik pak sneeuw, wat de route spectaculair en adembenemend maakt.
Een ervaren cowboy zal op zijn paard de tocht begeleiden.

Husky sleeën in Nationaal park Adrspach

Vandaag heeft u de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om door husky's op een slee te worden voortgetrokken door de prachtige omgeving rondom Nationaal park Adrspach. Een zeer unieke ervaring, mede omdat u zelf de husky's mag besturen. Een ervaren gids zal u gedurende deze onvergetelijke activiteit begeleiden.
Diverse lokaties zijn mogelijk.

husky

Deelname aan de activiteiten zijn voor eigen risico.


Overige activiteiten

zweefvliegen  
recreatiemeer Radkow

foto boven: zweefvliegen vlakbij Bozanov

 

foto boven: recreatie zwemmeer met ligweiden met op de achtergrond de berg "Koruna"

 
mountainbiken omgeving Bozanov

foto boven: vanuit de accommodatie zijn er
volop mogelijkheden voor sneeuwwandelen en cross country langlaufen

 

foto boven: vanaf Bozanov zijn er tal van
mountainbike routes variërend in lengte en
zwaarte

SITEMAP
home Omgeving Vakantiehuizen Camping Informatie
omgeving Huize Bozanov Camping Bozanov routebeschrijving
contact aktiviteiten Landhuis Blije sanitair over Tsjechië
faq wat te doen tarieven tarieven links
info@bozanov.nl - tel: +420 491528019 - mob: +420 602361350 - volg ons op Facebook & Twitter facebook twitter