Omgeving winter

Janovicky

Het dichtsbijzijnde skigebied in Janovicky is op ca. 10 km van Božanov gelegen. Dit is een ideaal gebied voor de beginnende skiër of snowboarder.

In het skigebied Janovicky zijn drie liften en drie afdalingen, waarvan één rode en twee blauwe pistes. 
In het gebied is er mogelijkheid tot het volgen van ski- of snowboardlessen voor zowel kinderen als volwassenen van beginnend tot gevorderd. Ook kan hier materiaal worden gehuurd, zoals ski’s, snowboards, helmen, langlaufski’s en sleeën. 
Aan de piste zijn meerdere gezellige restaurants met adembenemend uitzicht over de Broumov vallei en het skigebied. Dit gebied is sneeuwzeker, indien nodig zijn er sneeuwkanonnen aanwezig.

De skipas, materiaalhuur en het eten en drinken zijn zeer goed te betalen, wat het aantrekkelijk maakt om met het gehele gezin te genieten van een heerlijke wintersportvakantie. Informatie over het skigebied Janovicky, prijzen, ski- en/of snowboardlessen en materiaalhuur is te vinden op de website www.skijanovicky.cz.
Verder zijn er in de nabije omgeving diverse kleinere skigebieden in Teplice nad Metuji en Machov.

Zieleniec

Zieleniec is een groter skigebied in Polen, 38 km gelegen van Božanov. Zieleniec Ski Arena is een van de beste en grootste ski-resorts in Polen. Een groot voordeel van het skigebied is de sneeuwzekerheid en indien nodig worden sneeuwkanonnen ingezet.


Zieleniec Ski arena is over het algemeen open van begin december tot eind maart.

Het skigebied beschikt over 29 skiliften en er is 22 km aan afdalingen met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Het gebied is daarom zeer geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde skiër. De liften zijn geopend van 09:00 tot 22:00 uur.

Broumovske Steny

Het dorp Božanov is gelegen onder aan de bergrug Broumovske Steny. Deze streek is rijk aan cultuur en natuur met afwisselend landschap van lieflijk boerenland, dichte bossen en ruige rotsformaties. De omgeving wint de harten van zijn bezoekers door rust, schoonheid en onaangetaste natuur. In de winter is dit een prachtig gebied om te langlaufen en biedt deze omgeving tal van langlaufloipes.

Direct vanuit de vakantiehuizen vertrekken diverse langlaufroutes van verschillend niveau. De routes zijn goed gemarkeerd. Klik hier voor een kaart van langlaufroutes in de nabije omgeving.

Ook is hier langlaufen zonder loipes erg populair. Een eigen spoor trekken in een dik pak sneeuw is de oervorm van het langlaufen en geeft de mogelijkheid om op de mooiste plekjes te komen. 
Daarnaast is dit gebied ook uitermate geschikt voor sneeuwwandelaars. Veel wandelroutes worden in de winter bijgehouden en zijn goed begaanbaar. De unieke rotsformaties zien er in de winter met een pak sneeuw op de toppen spectaculair uit.

Nationaal park Adrspach en Teplice

Het Nationaal park van Adrspach en Teplice, op ca. 20 km van Božanov gelegen, is een uitgestrekte stad van grillige zandstenen rotsformaties. Deze zandsteenrotsen bereiken soms wel een hoogte van 100 meter. Het park is eveneens in de winter geopend en de paden zijn dan goed begaanbaar. Wandelen door dit bijzondere gebied is in de winter romantisch en sprookjesachtig.

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is op ca. 50 km ten westen van Božanov gelegen. Dit beschermde Nationale park is één van de grootste in Midden Europa. 
Het Reuzengebergte is het grootste en hoogste gebergte van Tsjechië met als hoogste bergtop de Snezka 1602 meter. In dit gebied bevinden zich de grotere skigebieden Mlade buky, Zacler en Janske Lazne, welke vanuit Božanov nog goed te bereiken zijn. In Janske Lazne is een afdaling speciaal voor het sleeën.