Activiteiten

Voor de gasten van onze vakantiehuizen en camping organiseren we tal van activiteiten. Naast dit programma zullen wij u bij aankomst zoveel mogelijk informeren over de talloze mogelijkheden en bezienswaardigheden die de Broumovsko regio u te bieden heeft. Hieronder vindt u een greep uit ons zomer- en winterprogramma en overige activiteiten.

Voor meer foto’s van de verschillende activiteiten, kunt u klikken op de foto’s.

Zomerprogramma

Wandeltocht Broumovské Steny – Koruna
We vertrekken vanuit Božanov voor een prachtige zo’n 4,5 uur durende wandeltocht over de bergrug Broumovské Steny met unieke rotsformaties, vergezichten en uitkijkpunten met als hoogtepunten de bergtop Koruna en de Kamenná Braná (stenen poort). U kunt genieten van het uitzicht over de Broumovsko vallei en zult onder de indruk zijn van de rust en onaangetaste natuur.


Wandeltocht Broumovské Steny – Hvezda
We vertrekken met de auto naar Martinkovice en nemen de  wandelroute over de bergrug Broumovske Steny naar de Hvezda.
De tocht duurt zo’n 5,5 uur en leidt door een adembenemende kloof van zandsteenrotsen. Hier bevindt zich een kapel en een jagershut in Zwitserse stijl, waar we de mogelijkheid hebben om een drankje te nuttigen op het terras met prachtige uitzicht over de vallei.


Wandeltocht Teplice naar Adrspach skaly
De wandeltocht (ca. 5 uur) gaat van natuurpark Teplice skaly naar Adrspach skaly bekend om de grillig gevormde zandsteenrotsen. Vervolgens gaan we met het boemeltreintje weer terug naar de auto. We genieten tijdens deze tocht van de kloven, watervallen en de tot wel 100 meter hoge rotsformaties. De tocht leidt grotendeels door het minder bezochte deel van beide natuurparken.


Wandeltocht Bischofstein
De wandeltocht gaat door het nog niet ontdekte gedeelte van het natuurpark Teplice Skaly, maar is zeker meer dan de moeite waard. ANWB op pad geeft het zelfs aan als een van de mooiste tochten van Tsjechië. De tocht duurt zo’n 5 uur en eindigt bij het kleine kasteeltje Bischofstein op een idyllisch plekje midden tussen de rotsen en bij een meertje.


Karten – Paintball arrangement
Het arrangement bestaat uit paintball en karten. Paintball is een strategische spel met twee teams die elkaar beschieten met verfballetjes. Het wordt gespeeld op een natuurrijk terrein, voorzien van diverse hindernissen, bosjes en struiken. Het karten is op een spectaculaire kartbaan, gebouwd in een oude fabriek en loopt over twee verdiepingen. Dit arrangement is geschikt voor volwassen en kinderen vanaf 10 jr. met een min. lengte van 1,50 cm.


Kanotocht
Op het programma staat een spectaculaire 4 uur durende dagtocht met de kano door prachtige natuur op de rivier de Upa.
We laten ons heerlijk rustig mee voeren door de stroom afgewisseld door actief paddelen in spannende stroomversnellingen.
Onderweg is er de gelegenheid om lekker te zwemmen en te picknicken. Een dag om niet te vergeten!


Paardrijden
Het paardrijden is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jr. De route leidt door een prachtig landschap tussen bossen en over schilderachtige paden.
Een ervaren instructrice zal op haar paard de tocht begeleiden.


Bergbeklimmen
Het bergbeklimmen duurt ca. 3 uur en is mogelijk op diverse niveau’s naar eigen wens en kundigheid. Het is geschikt voor jong en oud, ervaren en onervaren. Het bergbeklimmen is onder begeleiding van een ervaren instructeur en vindt plaats op de zandsteenformaties van Nationaalpark Adrspach.
Als u eenmaal de top heeft bereikt, kunt u genieten van het prachtige uitzicht.


Tocht met paard en wagen
Een ca. 3 uur durende onvergetelijke tocht met paard en wagen. De tocht gaat onderlangs de bergrug Broumovske Steny.
Tijdens de tocht heeft u een mooi uitzicht over de landerijen. Halverwege is er gelegenheid om te picknicken op een rustig gelegen grasveld met mooi uitzicht.


Bezoek aan bierbrouwerij Opat
We brengen een bezoek aan de oudste bierbrouwerij van Tsjechië, waar nog op traditionele wijze Opat bier gebrouwen wordt. Deze bierbrouwerij is gelegen in Broumov. U krijgt een rondleiding in het Nederlands door de bierbrouwerij en aansluitend nemen we een kijkje in het museum. Na afloop is er de mogelijkheid om de verschillende biersoorten te proeven. Verder is er een winkeltje aanwezig waar u wat souvenirs van de bierbrouwerij kunt kopen. Vervoer wordt verzorgd.


Winterprogramma

Skiën in Janovicky
Dit skigebied heeft een drietal afdalingen varierend in zwaarte. Aan de piste kunt u tot rust komen onder het genot van een warme kop chocolademelk met slagroom en genieten van het uitzicht. Er is mogelijkheid tot het volgen van Nederlandse ski- of snowboardles. Ook kunnen wij voor u materiaalhuur verzorgen.


Langlaufen
Een mooie 3 uur durende langlauftocht over de bergkam Javory Hory met uitzicht op de bergrug Broumovske Steny en de met sneeuw bedekte Broumovsko vallei. De hoge besneeuwde rotsen maakt deze langlaufroute tot een onvergetelijke tocht. Het is mogelijk te worden begeleid door een geoefende langlaufer.


Sneeuwwandelen Broumovské Steny
Een prachtige wandelroute langs de bergrug Broumovské Steny met zijn reusachtige met sneeuw bedekte rotsformaties. De wandeling is op speciale sneeuwschoenen. Het draagvlak wordt vergroot door onder de schoenen, speciale ‘raquettes’ te bevestigen. Hierdoor zakt u minder ver in de sneeuw en kunt u nog meer van het betoverende winterlandschap genieten.


Arrensledetocht
Vanuit Krinice een 3 uur durende onvergetelijke arrensledetocht. De tocht gaat onderlangs de Broumovske Steny. Gedurende de tocht heeft u een prachtig uitzicht over de Broumovsko vallei.


Paardrijden door sneeuw
Het paardrijden is geschikt voor jong en oud, ervaren en onervaren. De route neemt ca. 2 uur in beslag en gaat door prachtige natuur. De route is zeer afwisselend en leidt door heuvels, weilanden en bossen. De paden zijn bedekt met een dik pak sneeuw, wat de route spectaculair en adembenemend maakt. Een ervaren cowboy zal op zijn paard de tocht begeleiden.


Deelname aan de activiteiten zijn voor eigen risico.


Overige activiteiten

zweefvliegen vlakbij Bozanov
Recreatie zwemmeer met ligweiden met op de achtergrond de berg “Koruna”
vanuit de accommodatie zijn er volop mogelijkheden voor sneeuw wandelen en cross country langlaufen 
vanaf Bozanov zijn er tal van mountainbike routes variërend in lengte en zwaarte