Camping

“Camping Bozanov” is een sfeervolle en gemoedelijke kleinschalige camping met Nederlandse beheerders. De camping is gelegen in het dorpje Bozanov, midden in het beschermde natuurgebied Broumovske Steny in Noord-Bohemen Tsjechië. 

”Camping Bozanov” wint de harten van zijn bezoekers door rust, schoonheid en onaangetaste natuur.


Dit gebied kent een landklimaat met warme zomers. Overdag is het over het algemeen wat warmer dan in Nederland, maar ’s nachts koelt het sneller af.
De camping is op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau gelegen. Vanuit iedere kampeerplek heeft u een prachtig uitzicht over uitgestrekte weilanden en de bergrug Broumovske Steny met zijn unieke rotsformaties. In deze weilanden heeft u een goede kans op het zien van wild, zoals reeën en wilde zwijnen. 
De camping is zeer rustig gelegen en het kampeerterrein is autovrij, waardoor het veilig is voor kleine kinderen. Nabij de camping is een natuurlijk zwemmeer met ligweiden. 

In het voor- en naseizoen biedt de camping veel rust in prachtige natuur en in het hoogseizoen (juli en augustus) is er veel gezelligheid en vertier voor families met kinderen.
De camping heeft 48 zeer ruime en vlakke kampeerplaatsen variërend in grootte van 90 m2 tot 130 m2. Het campingterrein heeft een oppervlakte van ongeveer 1,8 hectare. Vanwege de spreiding en de ruimte van de plekken bieden de plaatsen veel privacy.

Door op de onderstaande foto’s te klikken, kunt u meer foto’s van de camping bekijken.

Ondanks het heuvelachtige gebied waarin de camping is gelegen, zijn de plaatsen zelf vlak met behoud van de natuurlijke en oorspronkelijke glooiing van het terrein.
Iedere plek beschikt over een elektra aansluiting met een maximum van 16 Ampère. De stopcontacten zijn geschikt voor een eurostekker (blauwe stekker).

Verder is er een apart tentenveld met 3 plaatsen met stroomvoorziening voor de wat kleinere tenten. De plekken op het tentenveld zijn niet afgebakend en de tarieven voordeliger.

Receptie

Op “Camping Bozanov” is een receptie aanwezig, waar u terecht kunt voor uitgebreide toeristische informatie.


Uw gastheer en gastvrouw, Hillebrand en Natasja Heerkens, voorzien u graag van alle gewenste informatie. Op onze camping staat persoonlijk contact hoog in het vaandel.
In de receptie kunt u wandel- en fietskaarten verkrijgen en indien gewenst tips over de mooiste routes.
De receptie is dagelijks geopend.
Al onze campinggasten ontvangen bij aankomst een map met uitgebreide informatie en foldermateriaal over de omgeving, bezienswaardigheden, activiteiten, restaurants, winkels etc. Deze map kunt u gedurende uw gehele verblijf bij u houden.

Activiteiten

Vanuit de camping kunnen talloze activiteiten worden ondernomen en er zijn mogelijkheden tot het boeken van actieve en/of culturele dagtrips voor jong en oud. De dagtrips variëren van kanotochten, georganiseerde wandeltochten, paardrijden en bergbeklimmen tot aan excursies naar het historische benedictijnenklooster en de oudste bierbrouwerij van Tsjechië. Kijk onder activiteiten voor meer informatie. 

Bar en terras

Op de camping kunt u heerlijk even bijkomen in onze sfeervolle ingerichte bar met gezellig buitenterras. Hier kunt u genieten van o.a. een koel regionaal tapbiertje, koffie met gebak of een lekker ijsje.
De bar is voorzien van een kleine bibliotheek en diverse gezelschapspellen.

Recreatieruimte

Op de camping is een recreatieruimte voor jong en oud met een tafeltennistafel, tafelvoetbal, dart en biljard. Ook is er een speelhoekje voor de wat kleinere kinderen.

Boerderijdieren

Onze camping een heeft aantal boerderijdieren, een lieve shetlandpony, genaamd Chili, een paard Izzy en 2 konijnen.

Kinderen hebben de mogelijkheid om onder begeleiding van een camping medewerker deze lieve dieren te aaien en te verzorgen, de paarden te borstelen en op te rijden.

Speelfaciliteiten

Op de camping is in het voorjaar van 2019 een natuurlijke (speel)vijver gerealiseerd. In een groot gedeelte van de vijver zijn er waterplanten, zodat het water door middel van een pomp, langs het plantenfilter wordt gepompt en op deze manier zal worden gezuiverd.

Speelvijver

Eveneens is er op de camping een omheind zwembad van 8x4m met een heerlijk terras eromheen.
Het zwembad is gelegen op een prachtige plek in de luwte en de hele dag zon met uitzicht op de bergen. Omdat het zwembad verwarmd kan worden, is er de mogelijkheid om van mei tot oktober nog lekker te zwemmen.

Daarnaast is er speciaal voor onze kinderen op Camping Bozanov een trampoline. Er zijn diverse speeltoestellen, waaronder een wip, rekstok, een houten speelhuis met glijbaan en schommel en een zandbak.

Verder is er op de camping een multifunctioneel sportveld aanwezig, waar met elkaar diverse sporten kunnen worden beoefend, zoals volleybal, badminton en een partijtje voetbal. Op het veld zijn doelen aanwezig en is er een volleybal-/badminton verkrijgbaar bij de receptie.

Kinderanimatie

Op Camping Bozanov is er op kleinschalige basis een programma voor de kinderen, geheel passend bij onze camping, voor kinderen van 3 tot 15 jaar. 
Het programma is gedurende het hoogseizoen. Overdag worden activiteiten georganiseerd variërend van sport en spel, dieren verzorgen en knutselen.
En ’s avonds zijn de kinderen van harte welkom om pannenkoeken te bakken of gezellig broodjes bakken boven het kampvuur.

Overige faciliteiten

In de receptie zijn op bestelling iedere dag verse broodjes verkrijgbaar. 

Daarnaast beschikt de camping over stookplaatsen voor een gezamenlijke knusse avond bij het kampvuur of een smakelijke barbecue. 
Wekelijks organiseren wij, afhankelijk van het weer, een gezellige barbecue of een typisch Tsjechische avond met een varken aan het spit.

Op het gehele camping terrein is gratis WIFI beschikbaar.

Sanitair

In 2016 is een nieuw, ruim opgezet sanitairgebouw gerealiseerd. De camping is daarmee voorzien van twee moderne sanitairgebouwen.
Schoon sanitair is voor ons zeer belangrijk, daarom wordt het sanitair continue grondig schoon gehouden.

Hierin bevinden zich 3 ruime vrouwendouches, 3 ruime mannendouches, 2 damestoiletten, 2 herentoiletten en een urinoir en een speciale babyruimte met een commode en babybadje.


De temperatuur van de douches in het nieuwe toiletgebouw kan zelf worden ingesteld. Er is voldoende warm water aanwezig.

Het bestaande gebouw beschikt over drie damestoiletten, twee herentoiletten en twee urinoirs. Verder bevinden zich er twee ruime dames douches, waaronder een familiedouche met wasbak en twee ruime heren douches, waaronder een familiedouche met wasbak.

Het gebruik van warm water en de douches zijn gratis. 
Op de camping is eveneens een nieuwe overdekte was- en afwasgelegenheid aanwezig. Verder kunnen onze gasten gebruik maken van onze was-/droogservice. 
In seizoen 2017 is een aparte camper serviceplaats gemaakt met een stortplaats voor chemisch toilet en vuil water en de mogelijkheid tot vullen van schoon water, zodat de camping nog camper-vriendelijker is.

Kortom

Hier nog even een korte samenvatting van wat “Camping Bozanov” onze gasten allemaal te bieden heeft:

 • kleine gemoedelijke camping
 • ruime en vlakke kampeerplaatsen
 • rustig gelegen met prachtig uitzicht 
 • Nederlandse eigenaren
 • persoonlijk contact
 • nieuw, modern en schoon sanitair
 • ruim voldoende sanitaire voorzieningen
 • omheind, verwarmd zwembad met terras
 • activiteitenprogramma
 • ontvangst van map met toeristische informatie voor alle gasten
 • gratis WIFI beschikbaar op gehele terrein
 • camping gelegen nabij zwemmeer
 • speelterrein en volleybalveld
  trampoline, tafeltennistafel, biljart
 • kinderanimatie op kleinschalige basis

Wilt u een mening achterlaten over uw verblijf op Camping Bozanov of beoordelingen lezen van campinggasten die bij ons hun vakantie hebben doorgebracht, klik dan hieronder en kijk op Zoover vakantiebeoordelingen.